הרבה מאוד מוצרים שיוצרו בשנים עברו במדינות שונות ברחבי העולם, העתיקו את מפעלי הייצור שלהם לסין. הרבה חברות גדולות ומותגים ידועים מייצרים כיום את מוצריהם בסין הרחוקה כאשר רק השם הטוב של המותג המקורי עדיין עומד לצידם והודות לכך הם נהנים מרייטינג. אך האמת היא שיש בסין הרבה מוצרים איכותיים ולא כל מוצר שמיוצר שם הוא לא איכותי ולא שווה. דבקה בסין ובכל מוצר אשר מודפס עליו 'מייד אין צ'יינה' – המוסכמה החברתית כי מדובר במוצר שאינו שווה. אך אם נעקוב מקרוב יותר נגלה כי יש מוצרים ויש מוצרים. יש בהחלט מוצרים שונים אשר אלו עונים גם הדרישות הקפדניות של הישראלי המצוי ולמעשה מדובר באיכות טובה מאוד.

ייבוא מוצרים מסין

כיום, מייבאים רוב רובם של הסוחרים ובעלי העסקים, את המוצרים שלהם דווקא מסין. המוצרים הינם זולים במידה משמעותית ביחס לכל ייצור במקום אחר. מדובר בארץ עם הרבה כוח אדם שיוצר כוח עבודה זול. היבואנים הם המרוויחים הראשונים מהרכישות הנעשות דרכם.

לפני שמייבאים מוצר כלשהו מסין, חשוב לדעת איך וכיצד יש להתנהל על מנת שאכן העסקה תתנהל בצורה הוגנת והתמורה שתתקבל תהיה טובה ואיכותית.

שלב ראשון – בוחרים מוצר וספק

לפני הכול חשוב לדעת על מה רוצים ללכת. המוצר אמור להיות מוצר אטרקטיבי שאמור להיות לו ביקוש בארץ. יש לבדוק אם יש כבר מוצר דומה בארץ שיפגע ברייטינג שלנו. לאחר שבחרנו את המוצר, אנחנו צריכים למצוא את הספק שיספק לנו את המוצר. כאן נוכל למצוא כמה וכמה ספקים אשר יציעו לנו את הסחורה ואנחנו אמורים לבחור את הספק המתאים לנו. על מנת לאתר ספק אפשר להיעזר באמצעות חיפוש במאגרי ספקים, באמצעות חיפוש במנועי החיפש השונים, כמו גם על ידי פנייה אל לשכות המסחר לצורך קבלת רשימה של ספקים רלוונטיים.

שלב שני – מבקשים דוגמא

אף פעם לא כדאי להזמין סטוקים לפני שבוחנים דוגמאות של הסחורה המבוקשת. דוגמאות אפשר כמובן לבקש מכל הספקים המציעים את המוצר ופשוט לערוך השוואות בין המוצרים השונים. ההשוואות יובילו לבחירה בספק שמוכן לספק את הסחורה האיכותית והטובה ביותר.

שלב שלישי – משא ומתן

לאחר שכבר ישנו המוצר ונבחר גם הספק, יש לנהל משא ומתן עם המוכר לגבי המחיר. הוא יהיה מושפע כמובן מהכמות הנרכשת, מתנאי המכר וגם מתנאי התשלום.

יש כאלה שיזמינו סחורה ויסכמו על CIF כלומר שכל האחריות על הובלת הסחורה תחול על הספק עד שהסחורה תגיע אל היעד. היבואן יצטרך לדאוג רק לעמילות המכס.

ישנם תנאי מכר אחרים כמו EXW  או FOB שם תהיה האחריות לכל מה שכרוך בהובלת הסחורה על היבואן עצמו.

שלב חמישי – עמילות מכס

לפני שהסחורה מגיעה ארצה יש לדאוג לניירת מתאימה מהספק ולהעביר אותה לעמיל המכס. עמיל המכס הוא זה שידאג כי תתקבל פקודת מסירה והסחורה תועבר ליבואן.